Introductie

Eens een Chow, altijd een Chow
Van huis uit ben ik opgegroeid met Chows en aldus verslingerd geraakt aan het ras.
 
Hélán Shan de Xióng (Beer van de Nederlandse Berg)
Samen met mijn dochter Irene, is een kennelnaam bedacht. 'Beer' omdat Chows vaak zo genoemd worden en 'Van de(n) Berg is mijn achternaam. Ondanks deze kennelnaam registratie, is het plan kleinschalig te blijven en minimaal te fokken.
Eventuele nestjes groeien binnenshuis op en worden goed gesocialiseerd; iets wat heel belangrijk is.
Een Chow is een geweldige hond, met voordelen, maar ook met nadelen.
Hij vereist humor en geduld of, zoals wij wel eens schertsend zeggen: absolute gehoorzaamheid van zijn gezin! Als je daar niet aan kunt of wilt voldoen, is een Chow geen hond voor jou.
Speerpunten
  • Socialisatie: een pup moet onbevangen de wereld tegemoet treden; geen angst tonen en met allerlei zaken kennis maken. De eerste 8 weken van zijn leven, werken wij daar hard aan.

  • Gezondheid: los van de ED/HD/Patella/Ecvo onderzoeken, die wij bij de NCCC verplicht stellen, streven wij niet alleen naar mooie chows, maar streven wij ook naar chows die een stevige wandeling van een kilometer of 8 niet schuwen.
Praktisch elke rashond heeft zijn gebreken, zo ook de Chow. Je ogen daarvoor sluiten is onverstandig. Beter is te streven naar verbetering.
Binnen de NCCC, de Nederlandse Chow Chow Club, hanteren wij een transparant fokreglement, waarvan de resultaten langzaam zichtbaar worden.

Gezin
Mijn Chows leven in huis en maken deel uit van ons gezin.
Wandelen is een hobby en onze honden gaan nagenoeg altijd mee op vakantie. Chows zijn levensgenieters.
Kamperen vinden ze prachtig, maar in een huisje of hotel voelen ze zich ook op hun gemak.